Om Ti på Topp

Ti på Topp er et godt tilrettelagt fjellvandringstilbud til utvalgte turmål i Lenvik kommune. Start gjerne med de lette turene. De er korte og barnevennlige og godt egnet for å komme i gang. Etter hvert som du går deg i form kan du velge blant turer av ulik lengde og vanskelighetsgrad. God merking gjør det enkelt og trygt å finne frem.

Generelt om turene
Vi har tre kategorier turer: Lette, moderate og krevende. De lette turene består av korte og barnevennlige turer og egner seg godt for nybegynnere. De moderate passer for middels godt trente turgåere, men flere av dem egner seg også for barn og nybegynnere. De krevende turene er for erfarne turgåere med god utholdenhet. For disse turene anbefaler vi godt turutstyr og gode fjellsko.

Vi tilbyr også fem lette og moderate vinterturer i oppkjørte traseer. Nå kan du sjekke om løypetraseen på Nattmålshøgda/Nattmålshaugen og Finnfjordmarka er kjørt opp (og når den sist ble kjørt opp) - før du drar hjemmefra, via www.skisporet.no eller appen Skisporet.no. Vinterturene registreres på samme måte som de 15 sommerturene. Du kan altså oppnå 20 turer dersom du går alle. Vinterturer og sommerturer kan kombineres i forhold til premiekravet. 

På alle turmålene finner du en turkasse med kode og en gjestebok. Turmålsbesøket kan du registrere via app mens du er på turmålet eller via www.tipåtopp.no/lenvik.

Merking
Startstedene er merket med Ti på Topp-skilt. Ellers er ruta merket med trepinner med rødmaling på toppen, rødmalte runde treskiver, pilskilt og rødmaling på løse steiner eller trær. For å finne frem på en best mulig måte er det viktig at du også benytter kartet og turbeskrivelsen aktivt under turen. Vær oppmerksom på at beskrivelse og løypekart er omtrentlig, og at det kan forekomme feil. Ha gjerne med egnet turkart for området - forslag til egnet turkart ligger i hver turbeskrivelse. Den enkelte bør følge med på kart og gjøre egne veivalg. 

Registrering av turer
Turene kan registreres via Ti på Topps egen app eller via nettsiden (se menyvalget Hvordan går man frem). Frist for etter-registrering av turer i app og nettside er fredag 11. oktober

Vinterturer (1-5) - oppstart søndag 3. mars
Steinlia, Fiskevatnet, Blåheimyran, Finnfjordmarka og Nattmålshøgda/Nattmålshaugen. Turene varer til det opplyses på www.tipåtopp.no/lenvik at vintersesongen er over. Det kan ikke forventes at løypene er oppkjørte til enhver tid. Løypekjøringen gjøres på frivillig basis. I tillegg må vi ta værforbehold.

Sommerturer (6-20): Navn på toppene kommer
Lette topper og moderate topper: Oppstart søndag 2. juni. Turene avsluttes søndag 6. oktober.
Krevende turer: Oppstart 1. juli. Turene avsluttes søndag 6. oktober.

Ukas tur
Om du ikke helt vet om du skal tørre å begi deg ut på fjelltur eller rett og slett bare vil komme i bedre form, anbefaler vi “Ukas tur”. Dette er et tilbud hvor vi stiller med turleder, og det blir ny tur hver uke. Det blir lagt inn korte pauser underveis og en 10 minutters pause på toppen. Vi stiller med 2-3 turledere på hver tur. Turene gjennomføres i et nært samarbeid med Frisklivssentralen i Lenvik kommune.

Dato/klokkeslett                    Turmål (lengde)        Oppmøtested                 Nivå
17. juni 18:00                         Gongrabben (4 km)                                             Lett
24. juni 18:00                         Giskhaugen  (5 km)       Snuplassen Laukvika        Middels
19. august 18:00                     Daumannsfjellet (15km) Sandbakken Kapell          Krevende
26. august 18:00                     Gammen (6 km)            Parkering Rognlia             Lett
2. september 18:00                 Tortenlikollen (8,5km)    Sykkelgården/                  Middels
                                                                                  Småslettan skole
9. september 18:00                  Kvittinden (13 km)                                              Krevende
16. september 18:00                Barden                         Ungdomshuset Fjordgård  Krevende

Premieutdeling 
AMFI Finnsnes torsdag 21. november kl. 16.00-18.00. Vi premierer alle som besøker syv turmål eller mer. Er du 12 år eller yngre, eller 70 år og eldre, er premiekravet fem turmål. Vi kårer årets turbilde. Send derfor inn bilder fra turene dine, via nettsiden, facebooksiden eller del dem på Instagram; #tipåtopplenvik

Bedriftsidretten i Lenvik er en frivillig og ideell organisasjon og en del av Norges Bedriftsidrettsforbund, et av de største særforbundene i norsk idrett. Vårt mål er aktivitetsglede. Med fokus på sosiale aktiviteter som er til glede for mange håper vi i samarbeid med Lenvik kommune å bidra til en aktiv hverdag.

Tilbake til hovedside